Bosgra Juweliers B.V. | 0512 - 364440 |info@bosgrajuweliers.nl| Groningerstraat 2E, 9231 CL Surhuisterveen

Trouwen

Van trouwring tot vriendschapsring tot verlovingsring. Wij hebben het in huis.

Ringen hebben een grote symbolische waarde: ze symboliseren een oneindige cirkel, hetgeen staat voor eeuwigheid. Al eeuwen lang maken trouwringen deel uit van de huwelijksvoltrekking.

Van vriendschapsring tot trouwring
De trouwring was vroeger een geschenk van de man aan zijn aanstaande vrouw. Hij zocht de ring uit en gaf hem aan zijn vrouw. Vanaf de 19e eeuw ging ook de man een trouwring dragen.

De verlovingsring werd pas veel later geïntroduceerd. Tijdens het huwelijksaanzoek overhandigde de man de verlovingsring aan zijn aanstaande bruid.

Een vriendschapsring wordt vaak uitgewisseld bij prille liefde: het geeft aan dat het stel de intentie heeft om bij elkaar te blijven.

Of het nu een vriendschaps-, verlovings- of trouwring betreft, het is duidelijk dat het voor de dragers een speciale betekenis heeft: het geeft de verbintenis aan van het stel.

Collectie
Wij beschikken over een ruime collectie ringen, voor alle aangelegenheden. Trouwringen verkopen wij van het merk Aller Spanninga. In de speciale hoek in onze winkel kunnen wij u optimaal en in alle rust helpen om het nóg specialer te maken!